Продукти за 1 омлет: 3 яйца, 2 домата, 4 супени лъжици прясно мляко, 50-100 г настърган кашкавал, олио, сол, черен пипер.
Техника на приготвяне: Разбийте хубаво яйцата и им добавете прясното мляко, солта и черния пипер. Измийте доматите, срежете ги на половинки и ги настържете на едро ренде докато останат само люспите. Прибавете ги към яйцата. Разбъркайте всичко добре и опържете в силно нагорещено олио. Омлетът се пържи от двете страни до зачервяване. Когато стане готов го извадете в чиния, настържете отгоре 50-100 г кашкавал и го сгънете на две. Поднесете още горещ по желание украсен с резенче суров домат и стрък магданоз.
Да ви е сладко!
Най-четени
-
Продукти за 10 порции: 1 кг домати, 1кг патладжани, 1 кг чушки, 4 люти чушлета, 2 глави 4 глави чесън, 100 мл олио, 50 мл оцет, сол на вкус...
четвъртък, 14 февруари 2013 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Изглежда апетитно :)
Дам. :)