понеделник, 18 февруари 2013 г.

Македонски пинджур

,
Продукти за 10 порции: 1 кг домати, 1кг патладжани, 1 кг чушки, 4 люти чушлета, 2 глави 4 глави чесън, 100 мл олио, 50 мл оцет, сол на вкус.
Техника на приготвяне: Измийте зеленчуците, сложете ги цели в голяма тава и ги печете в загрята до 250 градуса фурна 30 минути. Извадете ги, покрийте тавата с кърпа и ги оставете да се охладят. Вече изстинали ги обелете и почистете чушките от семките. Накълцайте или намачкайте всички зеленчуци в дървен хаван, счукайте и чесъна и ги смесете в голяма купа. Подправете с олиото, оцета и сол на вкус. Така приготвения пинджур го захлупете и го оставете в хладилника за няколко часа. Добре охладен пинджурът се сервира с пресен хляб или за гарнитура към печено месо. 



0 коментара to “Македонски пинджур”

Публикуване на коментар

 

Нашата кухня Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates