Продукти за 4 порции: 1/4 кубче мая, 1 чаена чаша вода, 1 чаена чаша кисело мляко, 1 яйце, 1/2 чаена лъжичка морска сол, 1/2 чаена лъжичка кафява захар, бяло брашно (колкото е необходимо), масло за намазване.
Техника на приготвяне: Необходимо е продуктите да бъдат със стайна температура, а водата да бъде затоплена до 30 градуса. Размийте маята в затоплената вода, добавете киселото мляко, яйцето, солта и захарта и накрая прибавяйте и разбърквайте брашното до получаване на смес с гъстотата на боза. Получената смес оставете на топло за да втаса и когато увеличи обема си двойно разтопете масло в тиган на не много силен огън и с малък черпак изливайте от сместа да се пържи. Когато катмата се втвърди обърнете и запържете и от другата страна. Готовата катма се изважда в чиния, намазва се с масло и се сервира със сирене завита на руло или сгъната на четири.
Забележка: Катмите по желание могат да се сервират и с кашкавал, мед и орехи или конфитюр по желание.
Да ви е сладко!
Най-четени
-
Е точно такава рецепта няма да намерите никъде. :) Не е от кухнята на баба ми, и в рецептите на вашите баби също едва ли ще я откриете. Тази...
събота, 16 февруари 2013 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)