събота, 16 февруари 2013 г.

Катми със сирене

,
Продукти за 4 порции: 1/4 кубче мая, 1 чаена чаша вода, 1 чаена чаша кисело мляко, 1 яйце, 1/2 чаена лъжичка морска сол, 1/2 чаена лъжичка кафява захар, бяло брашно (колкото е необходимо), масло за намазване. 
Техника на приготвяне: Необходимо е продуктите да бъдат със стайна температура, а водата да бъде затоплена до 30 градуса. Размийте маята в затоплената вода, добавете киселото мляко, яйцето, солта и захарта и накрая прибавяйте и разбърквайте брашното до получаване на смес с гъстотата на боза. Получената смес оставете на топло за да втаса и когато увеличи обема си двойно разтопете масло в тиган на не много силен огън и с малък черпак изливайте от сместа да се пържи. Когато катмата се втвърди обърнете и запържете и от другата страна. Готовата катма се изважда в чиния, намазва се с масло и се сервира със сирене завита на руло или сгъната на четири.

Забележка: Катмите по желание могат да се сервират и с кашкавал, мед и орехи или конфитюр по желание.

Да ви е сладко!



0 коментара to “Катми със сирене”

Публикуване на коментар

 

Нашата кухня Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates