Продукти за 4 порции: 125 г кашкавал, 4 яйца, 50 г брашно, 80 г масло, 1 супена лъжица сметана, 250 мл прясно мляко, 1/2 чаена лъжичка настъргано индийско орехче, сол, черен пипер.
Техника на приготвяне:Отделете белтъците от жълтъците на яйцата, разтопете маслото на слаб огън, добавете брашното и разбъркайте. При непрекъснато разбъркване добавяйте по малко прясното мляко и сместа я сложете да кипне за 5 минути. Махнете от огъня и добавете един по един жълтъците, като разбърквате добре след всеки един. Прибавете сметаната, солта, индийското орехче и черния пипер. Настържете кашкавала и добавете и него и разбъркайте добре цялата смес. Белтъците се прибавят последни разбити на сняг, като всичко се бърка внимателно за да не спаднат белтъците. Цялата смес се пече 25 минути в загрята до 180 градуса фурна в намазана с масло форма. Суфлето се сервира веднага горещо.
Става много вкусно.
Най-четени
-
Е точно такава рецепта няма да намерите никъде. :) Не е от кухнята на баба ми, и в рецептите на вашите баби също едва ли ще я откриете. Тази...
сряда, 20 февруари 2013 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)