четвъртък, 29 март 2012 г.

Сос бешамел

,
Сосът бешамел е основен млечен сос, който се използва за за заливка на най разнообразни зеленчукови или месни ястия.

Продукти за една порция: 10 г брашно, 100 г прясно мляко, 10 г масло, сол, една щипка захар.
Техника на приготвяне: Маслото се разтапя на огъня и към него се прибавя брашното да се позапържи. Прибавят се млякото, солта и щипката захар. Млякото трябва да бъде студено. Сместа се бърка непрестанно с телена лъжица, за да стане сосът гладък и лъскав. Необходимо е сосът да се приготвя на силен огън, докато придобие гланц.



0 коментара to “Сос бешамел”

Публикуване на коментар

 

Нашата кухня Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates