четвъртък, 31 януари 2013 г.

Традиционна италианска супа Минестроне

,
Продукти за 6 порции: 200 г замразен грах, 150 г бял боб, 150 г прясно зеле, 3 домата, 2 картофа, 2 моркова, 2 средно големи тиквички, 1 стрък целина, 1 глава стар лук, 3 скилидки чесън, 150 г пушен бекон, 100 г сирене пармезан или моцарела, 50 г къси макарони, 1/2 връзка магданоз, 1 връзка босилек, мащерка (може и изсушена), 1 дафинов лист, 6 супени лъжици зехтин, сол и черен пипер на вкус. 
Забележка: Бобът се накисва от предния ден.
Техника на приготвяне: Чесъна и босилека се пасират до получаване на пюре с 4 супени лъжици зехтин и щипка сол. Затоплете останалия зехтин в голяма тенджера и задушете в него нарязания на ситно лук. Добавете нарязаният на кубчета колбас, изкиснатия предварително боб, грахът, почистените, обелени и нарязани на кубчета моркови, картофи и тиквички, измитото и нарязано на лентички зеле, обелените предварително и нарязани домати, нарязания на ситно магданоз, мащерката, дафиновия лист и приготвената смес от чесън с босилек. Залейте всичко с два литра вода и подправете със сол и черен пипер. Супата ври на слаб огън 30 минути. Добавете макароните и варете още 10 минути. Готовата супа се сервира поръсена с настъргано сирене пармезан или моцарела и украсена с листенца от магданоз. 

Да ви е сладко!



0 коментара to “Традиционна италианска супа Минестроне”

Публикуване на коментар

 

Нашата кухня Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates