четвъртък, 31 януари 2013 г.

Домати пълнени със спанак

,
Продукти за 6 порции: 6 домата, за плънката - 600 г спанак, 1 глава стар лук, 3 супени лъжици олио, 1-2 супени лъжици краве масло, 150-200 г сирене, 1-2 скилидки чесън, магданоз, черен пипер и сол на вкус. 
Техника на приготвяне: На измитите домати се изрязват върховете отгоре като капачета, а вътрешността се изгребва с лъжичка. Лукът се нарязва на ситно и се запържва с една супена лъжица олио. Прибавя се нарязаният на ситно спанак и се задушава докато водата пусната от него изври. Изчаква се сместа да изстине. Добавя се намачканото сирене, маслото, черен пипер,  счуканият чесън и сместа се разбърква. Издълбаните домати се посоляват леко, напълват със сместа, нареждат се в тавичка и отгоре се поставят капачетата им. Наръсват се леко с олио и се пекат в загрята до 200 градуса фурна за 10-тина минути. Преди да се сервират се поръсват с нарязания на ситно магданоз. 



0 коментара to “Домати пълнени със спанак”

Публикуване на коментар

 

Нашата кухня Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates