Продукти за 6 порции: 1 кг картофи, 1/2 кг кайма, 1 глава стар лук, 2 домата, 150 мл олио, 1 чаена лъжичка червен пипер, кимион, чубрица, сол и черен пипер за подправки.
Продукти за заливката: 2 яйца, 200 гр кисело мляко, 2 супени лъжици брашно, 5 гр сода за хляб, магданоз.
Техника на приготвяне: Лукът  се нарязва на ситно и се задушава в 5-6 супени лъжици олио, прибавя се каймата и се пържи, докато стане на зрънца. Добавят се подправките и настърганите домати. Долива се малко вода и всичко се оставя да ври 5-6 минути. Картофите се обелват, измиват и се нарязват на кубчета. Изсипват се в намазнена тава и върху тях се слага сместа от каймата. Всичко се разбърква добре и се долива топла вода, колкото да покрие продуктите. Пече се в предварително загрята до 200 градуса фурна. Приготвя се заливката от яйцата, млякото, брашното и содата и с нея се залива мусаката малко преди да стане готова. Допича се докато заливката порозовее. 
  
Най-четени
- 
Продукти за 8 порции: 8 големи узрели жълти ябълки, 1 чаена чаша смлени орехи, 1/2 чаша смлени шам фъстъци, 4 супени лъжици мед, 1 супена ...
понеделник, 28 януари 2013 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)



 

 
