Продукти за 10 порции: 10 свински котлета, сол и черен пипер на вкус, лимонов сок, олио за запържването.
Продукти за гъбения сос: 1 връзка пресен лук, 125 гр краве масло, 800 гр гъби, 4 супени къжици брашно, 2 чаени чаши бяло вино, 500 мл пилешки бульон (може приготвен от кубчета).
Техника на приготвяне: Гъбения сос се приготвя по следният начин: Лукът се нарязва на ситно и се запържва за кратко в сгорещеното масло. Гъбите се нарязват на филийки и се прибавят. Когато се позачервят се добавя брашното, разбърква се добре и всичко се разрежда с бялото вино. Когато сосът се посгъсти се долива бульона и сместа се оставя на огъня со постигане на желаната гъстота.
Котлетите се приготвят по следният начин: Начукват се и се подправят със сол, черен пипер и малко лимонов сок, за да не пръска при пърженето. Пържат се в силно нагорещено олио по 7-8 до зачервяване минути от всяка страна. Когато са готови се изваждат върху салфетка или домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Сервират се заляти с гъбения сос.
Най-четени
-
Продукти за 10 порции: 1 кг домати, 1кг патладжани, 1 кг чушки, 4 люти чушлета, 2 глави 4 глави чесън, 100 мл олио, 50 мл оцет, сол на вкус...
сряда, 30 януари 2013 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)