Продукти: 3 яйца, 2 чаени чаши захар, 125гр.масло, 1чаена чаша брашно 4-5 големи ябълки, бакпулвер.
Техника на приготвяне: В тавичка се
сипва 1 чаена чаша захар и маслото, слага се на котлона и се карамелизира до
розово за да не загори. Сваля се от котлона и отгоре се нареждат обелените
и нарязани на полумесеци ябълки във форма на ветрило. Отделно се разбиват
яйцата с останалата захар и се прибавя брашното, предварително объркано с
бакпулвера. Сместа се изсипва върху ябълките и се пече до зачервяване в
умерена фурна.
Още топъл сладкиша се обръща върху голяма чиния или
поднос, зависи от тавата. В тавата се сипва 1 чаена чаша вода и се слага на
котлона да кипне, защото остава карамел и се залива се сладкиша с получения
сироп..
Става много красив и вкусен, ще си оближете пръстите. Бон апети! :) Става и с праскови от компот:)
Най-четени
-
Е точно такава рецепта няма да намерите никъде. :) Не е от кухнята на баба ми, и в рецептите на вашите баби също едва ли ще я откриете. Тази...
неделя, 27 януари 2013 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)