неделя, 27 януари 2013 г.

Ябълков сладкиш с карамел

,
Продукти: 3 яйца, 2 чаени чаши захар, 125гр.масло, 1чаена чаша брашно 4-5 големи ябълки, бакпулвер.
Техника на приготвяне: В тавичка се сипва 1 чаена чаша захар и маслото, слага се на котлона и се карамелизира до розово за да не загори. Сваля се от котлона и отгоре се нареждат обелените и нарязани на полумесеци ябълки във форма на ветрило. Отделно се разбиват яйцата с останалата захар и се прибавя брашното, предварително объркано с бакпулвера. Сместа се изсипва върху ябълките и се пече до зачервяване в умерена фурна.
Още топъл сладкиша се обръща върху голяма чиния или поднос, зависи от тавата. В тавата се сипва 1
чаена чаша вода и се слага на котлона да кипне, защото остава карамел и се залива се сладкиша с получения сироп..
Става много красив и вкусен,  ще си оближете пръстите. Бон апети! :) Става и с праскови от компот:)


 

0 коментара to “Ябълков сладкиш с карамел”

Публикуване на коментар

 

Нашата кухня Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates