Продукти за 10 порции: 1 кг кайма, 4 чаени чаши ориз, 30 - 35 чушки, 2 големи глави лук, 3 моркова, 300 мл олио, 200 г доматено пюре, една връзка магданоз, 2 чаени лъжици червен пипер, 2 супени лъжици брашно, сол и черен пипер за овкусяване.
Техника на приготвяне: Нарязаните на дребно моркови и лук се задушават в малко мазнина и вода. Добавят се каймата, доматеното пюре, почистеният и измит ориз, подправките и всичко се долива с малко вода. Бърка се и се задушава, докато оризът стане полуготов. С получената сме се пълнят предварително почистените и надупчени с игла на няколко места чушки. За да не излиза сместа от чушките, след напълване се посипват с брашно. Напълнените чушки се подреждат в голяма и дълбока тава и се заливат с подсолена вода и олио. Пекат се в силно нагорещена фурна 30-40 минути.
Да ви е сладко!
Най-четени
-
Е точно такава рецепта няма да намерите никъде. :) Не е от кухнята на баба ми, и в рецептите на вашите баби също едва ли ще я откриете. Тази...
неделя, 27 януари 2013 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)