неделя, 27 януари 2013 г.

Пълнени чушки (традиционна рецепта за януари)

,
Продукти за 10 порции: 1 кг кайма, 4 чаени чаши ориз, 30 - 35 чушки, 2 големи глави лук, 3 моркова, 300 мл олио, 200 г доматено пюре, една връзка магданоз, 2 чаени лъжици червен пипер, 2 супени лъжици брашно, сол и черен пипер за овкусяване. 
Техника на приготвяне: Нарязаните на дребно моркови и лук се задушават в малко мазнина и вода. Добавят се каймата, доматеното пюре, почистеният и измит ориз, подправките и всичко се долива с малко вода. Бърка се и се задушава, докато оризът стане полуготов. С получената сме се пълнят предварително почистените и надупчени с игла на няколко места чушки. За да не излиза сместа от чушките, след напълване се посипват с брашно. Напълнените чушки се подреждат в голяма и дълбока тава и се заливат с подсолена вода и олио. Пекат се в силно нагорещена фурна 30-40 минути.

Да ви е сладко!



0 коментара to “Пълнени чушки (традиционна рецепта за януари)”

Публикуване на коментар

 

Нашата кухня Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates