Продукти: 1 опаковка кори, 1 масло от 125 гр., 1 чаена чаша захар, 1 чаена чаша брашно, 4 яйца, 1 бакпулвер, 1 ванилия, 1 чаена чаша смлени орехи, 1 лимон.
Техника на приготвяне: Разтопява се маслото. Половината кори се редят в тава, и се поръсват по малко с разтопеното масло. Яйцата се разбиват със захарта, брашното, бакпулвера и орехите и готовата смес се изсипва върху корите. Отгоре се подреждат останалите кори. Поръсва се с масло и се нарязва на квадратни парчета. Така приготвената баклава се слага във фурната да се пече до зачервяване. Сварява се сироп от 2 чаени чаши захар, 2 чаени чаши вода, в който се прибавя настърганата кора от лимона, малко то сока му и ванилията. Изпечената и изстинала баклава се залива с горещия сироп и се оставя да престои една нощ.
Добър апетит!
Най-четени
-
Е точно такава рецепта няма да намерите никъде. :) Не е от кухнята на баба ми, и в рецептите на вашите баби също едва ли ще я откриете. Тази...
неделя, 27 януари 2013 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)