неделя, 11 ноември 2012 г.

Домашни курабии

,
Продукти за 10 порции: 1 чаена чаша захар, 1 чаена чаша кисело мляко, 4 супени лъжици олио, 1/2 супена лъжица сода за хляб, 3 яйца, брашно ( около 500 г.по преценка), 1 прахче ванилия, 1 щипка сол. 
Техника на приготвяне: Яйцата се разбиват със захарта, докато захарта се стопи. Содата се добавя в киселото мляко и всичко се изсипва в яйцата. Прибавят се олиото, солта, ванилията и постепенно се добавя брашното до получаване на меко тесто. Всичко се омесва добре. С намазнени ръце се къса от тестото и се оформят средни по големина топки, които се редят в намазнена тава. Пекат се на 180 градуса до зачервяване. Добър апетит! :)

0 коментара to “Домашни курабии”

Публикуване на коментар

 

Нашата кухня Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates