четвъртък, 8 ноември 2012 г.

Подлучени тиквички (без пържене)

,
Продукти за 10 порции: 3 кг тиквички, 300 г брашно, 300 мл олио, 4 кофички кисело мляко, 1 връзка копър, 1 връзка пресен чесън, 50 г червен пипер, сол на вкус. 
Техника на приготвяне: Тиквичките се измиват, почистват и нарязват на кръгове с дебелина около 5 мм. Посоляват се и се поставят в голям съд под наклон за около 30 минути, след което отделената течност се отцежда. Брашното се смесва с червения пипер и всяко парче тиквички се овалва в тях. Подреждат се обилно намазана с олио тава, като се застъпват леко една върху друга в краищата. Поръсват се с олио и отгоре и се пекат 20 минути в нагорещена до 180-200 градуса фурна. Пекат се до леко изчервяване, след което се изваждат и се изцеждат от олиото, докато са още горещи. Ако не сте успели да опечете всички тиквички в една тава, олиото се запазва за следващите. Разбъркайте киселото мляко със ситно нарязаните чесън и копър и добавете отцеденото олио от последно опечените тиквички. Посолете на вкус и залейте с полученият сос всяка порция тиквички.

Подлучени тиквички (без пържене)


0 коментара to “Подлучени тиквички (без пържене)”

Публикуване на коментар

 

Нашата кухня Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates