Техника на приготвяне: Тиквичките се измиват, почистват и нарязват на кръгове с дебелина около 5 мм. Посоляват се и се поставят в голям съд под наклон за около 30 минути, след което отделената течност се отцежда. Брашното се смесва с червения пипер и всяко парче тиквички се овалва в тях. Подреждат се обилно намазана с олио тава, като се застъпват леко една върху друга в краищата. Поръсват се с олио и отгоре и се пекат 20 минути в нагорещена до 180-200 градуса фурна. Пекат се до леко изчервяване, след което се изваждат и се изцеждат от олиото, докато са още горещи. Ако не сте успели да опечете всички тиквички в една тава, олиото се запазва за следващите. Разбъркайте киселото мляко със ситно нарязаните чесън и копър и добавете отцеденото олио от последно опечените тиквички. Посолете на вкус и залейте с полученият сос всяка порция тиквички.
Подлучени тиквички (без пържене) |