понеделник, 8 октомври 2012 г.

Българска бяла салата (Топеница)

,
Продукти за 10 порции: 700 г бяло саламурено сирене, 1/2 зелени чушки, 5 яйца, 1 връзка пресен чесън, 2 връзки магданоз, 200 мл зехтин.
Техника на приготвяне: Яйцата се сваряват твърдо и  се обелват, а чушките се опичат, почистват и обелват. Сиренето се намачква с вилица и се разбърква добре с предварително нарязаните на ситно магданоз и чесън. Добавят се и нарязаните на ситно чушки. Към всичко това се добавя зехтинът. Яйцата се нарязват на едро и се прибавят към останалата смес. Разбърква се и се поднася в голяма купа.

Българска бяла салата "Топеница"


0 коментара to “Българска бяла салата (Топеница)”

Публикуване на коментар

 

Нашата кухня Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates