понеделник, 15 октомври 2012 г.

Яхния от соеви шницели по нашенски

,
Е точно такава рецепта няма да намерите никъде. :) Не е от кухнята на баба ми, и в рецептите на вашите баби също едва ли ще я откриете. Тази рецепта е съвместна измишльотина на мен и моят приятел, изпаднали в умопомрачение от глад онзи ден привечер и твърдо решени да сготвим нещо на принципа "каквото имаме в къщи".
Продукти за 4 (както се оказа) порции: 
Вода - задължително!
Соеви шницели -1 пакет (поради липса на соеви кубчета в момента), 2 кубчета бульон, 2 глави лук, 2 люти чушки, шарена сол - на вкус, черен пипер - на кихавица, соев сос (тайландски) - на цвят, чесън на прах колкото поеме, царевичен грис 1 супена лъжица (за пожълтяване и сгъстяване), 2 супени лъжици олио, сол, яйце (сурово, добре обелено). :)

Бъркоч на приготвяне: Сварихме соевите шницели с бульона и нарязаният лук.  Извадихме ги, нарязахме ги и ги цопнахме обратно в бульона. И после се започна с ръгането наред. :) Ръгнахме лютите чушки, шарена сол, черен пипер, соев сос, чесън на прах, олиото и супената лъжица царевичен грис. Накрая вече чудейки се още каква дивотия да измислим застроихме с 1 яйце. И за наша голяма изненада яхнията от соеви шницели по нашенски се оказа  да си оближеш пръстите.  Удивително сочни соеви късчета с бъркоч от каквото има. :) 

Прилагам снимки за сведение и изпълнение. :) 


0 коментара to “Яхния от соеви шницели по нашенски”

Публикуване на коментар

 

Нашата кухня Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates