петък, 12 октомври 2012 г.

Постен борш

,
Продукти за 10 порции: 1 кг прясно зеле, 1/2 кг картофи, 200 г моркови, 1 глава целина, 1 глава кромид лук,  1 пресен домат или от консерва, 200 г сметана, 150 мл олио, 1 връзка копър, 1-2 дафинови листа, 10 зърна черен пипер, 1 чаена лъжица червен пипер. 
Техника на приготвяне:  Зелето, лукът, морковите и целината се нарязват на дълги жулиени и леко се запържват. Поръсват се с червения пипер, разбъркват се и към тях се прибавят 3 литра вода. Когато поуврят се добавят нарязаните картофи. Добавя се половината от копъра, черният пипер и листенцата дафинов лист. След като всичко уври последно се добавя доматът. Посолява се и след 10 минути се маха от огъня. Добавя се и останалият копър. Боршът се сервира топъл гарниран с една супена лъжица сметана.

Постен борш


0 коментара to “Постен борш”

Публикуване на коментар

 

Нашата кухня Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates