петък, 4 май 2012 г.

Агнешко капама

,
Продукти за една порция: 140 г агнешко месо, 1/2 връзка пресен лук, 20 г масло, 15 г моркови, 100 г спанак, 3 г доматено пюре, магданоз, сол, червен пипер.
Техника на приготвяне: Нарязаното агнешко се запържва в маслото. След запържване месото се изважда от мазнината, а в нея се слага само нарязаната бяла част от лука. Когато лукът се позапържи се добавят нарязаните моркови и накълцаният на дребно спанак. Прибавя се доматеното пюре. Когато всичко се позадуши месото се връща. Посолява се и се поръсва с червен пипер. Всичко се залива с хладка вода и се вари на тих огън до омекване, докато остане само на мазнина. Накрая се добавя нарязаният на ситно магданоз.



0 коментара to “Агнешко капама”

Публикуване на коментар

 

Нашата кухня Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates