Продукти за една порция: 140 г агнешко месо, 1/2 връзка пресен лук, 20 г масло, 15 г моркови, 100 г спанак, 3 г доматено пюре, магданоз, сол, червен пипер.
Техника на приготвяне: Нарязаното агнешко се запържва в маслото. След запържване месото се изважда от мазнината, а в нея се слага само нарязаната бяла част от лука. Когато лукът се позапържи се добавят нарязаните моркови и накълцаният на дребно спанак. Прибавя се доматеното пюре. Когато всичко се позадуши месото се връща. Посолява се и се поръсва с червен пипер. Всичко се залива с хладка вода и се вари на тих огън до омекване, докато остане само на мазнина. Накрая се добавя нарязаният на ситно магданоз.
Най-четени
-
Продукти за 10 порции: 1 кг домати, 1кг патладжани, 1 кг чушки, 4 люти чушлета, 2 глави 4 глави чесън, 100 мл олио, 50 мл оцет, сол на вкус...
петък, 4 май 2012 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)