Тази рецепта не е от книгата на баба ми, интерпретация на майка ми е, но няма причини да не я добавя. :)
Продукти за четири порции: Една зелена салата или маруля, 2 кутии царевица от консерва, 3 стръка пресен лук, 2 кутийки риба тон, 1 опаковка мариновано филе от херинга, по желание могат да се добавят мариновани рулца от раци, 10 маслини черни и зелени, 3 яйца, сол, зехтин, лимон.
Техника на приготвяне: Зелената салата се измива и нарязва на тънко. Поставя се в средата на голяма чиния. Около нея като венец се разстила царевицата. Пресният лук се нарязва на ситно и се посипва равномерно върху салатата. Овкусява се със сол, зехтин и прясно изцеден сок от лимон. Рибата тон от консерва се отцежда от соса и се разстила равномерно върху салатата. Отгоре се поставя нарязаната на парченца маринована херинга. Яйцата се сваряват твърдо и се нарязват на четири. С тях се украсява салатата и леко се посоляват. Доукрасява се с маслини.
Най-четени
-
Продукти за 10 порции: 1 кг домати, 1кг патладжани, 1 кг чушки, 4 люти чушлета, 2 глави 4 глави чесън, 100 мл олио, 50 мл оцет, сол на вкус...
сряда, 25 април 2012 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)