Продукти за четири порции: Около 1 кг картофи, 30 г масло, сол, копър.
Техника на приготвяне: Обелените и измити картофи се нарязват на едри кубчета.
Сваряват се в подсолена вода. След сваряване се отцеждат добре от водата. В тиган се слага маслото да се разтопи и сварените картофи се запържват леко. Опитва се на сол и ако е нужно се добавя. Още горещи се поръсват със ситно нарязан копър и се разбъркват. Поднасят се топли като гарнитура на агнешко или свинско месо.
Най-четени
-
Продукти за 10 порции: 1 кг домати, 1кг патладжани, 1 кг чушки, 4 люти чушлета, 2 глави 4 глави чесън, 100 мл олио, 50 мл оцет, сол на вкус...
четвъртък, 5 април 2012 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)