Продукти за четири порции: Едно агнешко бутче около 1 кг, 60 г масло, 2 глави лук, 1 голям морков, сол, 200 г бира.
Продукти за заливка: 2 супени лъжици брашно, 2 чаени лъжички доматено пюре, червен пипер, лимонов сок, сол, 20 г масло.
Техника на приготвяне: Бутчето се задушава с маслото и малко вода, като се обръща от всички страни докато се зачерви. Посолява се. Прибавят се морковите и лукът нарязани на дълго и тънко. От време на време се залива с по лъжица бира, докато се изчерпи. Добавя се още вода и месото се вари на тих огън, докато омекне, след което се изважда от соса. За заливката брашното се запържва отделно с малко масло, добавя се доматеното пюре, червен пипер, сол и лимонов сок. Към полученият сос за заливка се добавя и сос от задушеното бутче. Бърка се непрекъснато докато заври за да се получи гладък. С полученият сос се залива бутчето. Бутчето се сервира топло, гарнирано с отделно приготвени задушени картофи, картофи соте,  ориз или кускус.
Най-четени
- 
Продукти за 8 порции: 8 големи узрели жълти ябълки, 1 чаена чаша смлени орехи, 1/2 чаша смлени шам фъстъци, 4 супени лъжици мед, 1 супена ...
четвъртък, 5 април 2012 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)



 
 
