Продукти за четири порции: 800 г до 1 кг агнешко бутче, 200 г кайма, 1 яйце, 10 г доматено пюре, 60 г масло, 10 г брашно, 80 г сметана, сол, черен пипер, червен пипер.
Продукти за гарнитурата: 200 г картофи, 150 г грах от консерва, 120 г червени домати, 20 г мазнина.
Техника на приготвяне: Агнешкото бутче се почиства от кокала, за да се образува кухина. От каймата и малко от месото от бутчето се прави плънка, към която се прибавят яйцето, сол и черен пипер. С получената плънка се напълва бутчето, което се зашива. Бутчето се пържи в масло с прибавено доматено пюре. След запържването се слага в тава с малко вода и се слага да се пече на фурна, като към соса се добавя малко брашно. Бутчето се поръсва с червен пипер. Сосът се разрежда с бульон и се подправя със сметаната.
За гарнитура картофите се задушават с масло и се добавя граха. Доматите се нарязват на кръгове. Печеното бутче се поднася топло с гарнитурата, а сосът се сервира или отделно или залят под порцията.
Най-четени
-
Продукти за 10 порции: 1 кг домати, 1кг патладжани, 1 кг чушки, 4 люти чушлета, 2 глави 4 глави чесън, 100 мл олио, 50 мл оцет, сол на вкус...
понеделник, 9 април 2012 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)