Продукти за четири порции: 800 г телешко месо, 1/2 кг сушени сини сливи, 50 г олио,20 г брашно, 1 голяма глава лук, 10 г доматено пюре или 1 червен домат, 20 г захар, канела, черен пипер на зърна, червен пипер, сол.
Техника на приготвяне: Нарязаното на парчета месо се пържи. Добавя се нарязаният на ситно лук и се посолява. Като се позапържат се добавя брашното отново се пържи до златисто. Прибавят се доматеното пюре или ако ще използвате червен домат, той се прибавя накрая и червен пипер. Всичко се залива с хладка вода и се вари до омекване. Прибавят се измитите сливи, захарта, една счупена на две канелена пръчица и десетина зрънца черен пипер. Ястието се вари на умерен огън до пълното сваряване на месото и сливите. Поднася се когато водата е вече почти напълно извряла.
Най-четени
- 
Продукти за 8 порции: 8 големи узрели жълти ябълки, 1 чаена чаша смлени орехи, 1/2 чаша смлени шам фъстъци, 4 супени лъжици мед, 1 супена ...
сряда, 18 април 2012 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)



 
 
