Продукти за една порция: 2 яйца, 15 г масло, 100 г кисело мляко, сол, оцет, червен пипер.
Техника на приготвяне: Яйцата се чукват в кипяща вода, в която е добавено сол и половин супена лъжица оцет. Когато жълтъкът се обвие в белтъка и побелее яйцата се изваждат с решетъчна лъжица и се поставят върху предварително разбърканото кисело мляко. Маслото се разтопява, добавя се червен пипер и така приготвено се изсипва върху яйцата. По желание това ястие може да се приготви със стрито и затоплено сирене вместо киселото мляко.
Най-четени
-
Продукти за 10 порции: 1 кг домати, 1кг патладжани, 1 кг чушки, 4 люти чушлета, 2 глави 4 глави чесън, 100 мл олио, 50 мл оцет, сол на вкус...
сряда, 18 април 2012 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)