сряда, 18 април 2012 г.

Яйца по панагюрски

,
Продукти за една порция: 2 яйца, 15 г масло, 100 г кисело мляко, сол, оцет, червен пипер.
Техника на приготвяне: Яйцата се чукват в кипяща вода, в която е добавено сол и половин супена лъжица оцет. Когато жълтъкът се обвие в белтъка и побелее яйцата се изваждат с решетъчна лъжица и се поставят върху предварително разбърканото кисело мляко. Маслото се разтопява, добавя се червен пипер и така приготвено се изсипва върху яйцата. По желание това ястие може да се приготви със стрито и затоплено сирене вместо киселото мляко.



0 коментара to “Яйца по панагюрски”

Публикуване на коментар

 

Нашата кухня Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates