Продукти за четири порции: 200 г кайма, 40 г ориз, 40 г масло, 120 г кисело мляко, 40 г керевиз, 40 г моркови, 1 глава стар лук, кубче бульон, сол, магданоз, черен пипер, 20 г брашно, оцет, 1 яйце.
Техника на приготвяне: Каймата и оризът се смесват добре и от тях се приготвят малки топчета. Топчетата се потопяват за малко в оцет и след това се овалват в брашно.
В кипяща подсолена вода се пуска, кубче бульон, бучка масло, нарязаният на дребно стар лук и нарязаните на малки кубчета керевиз и моркови. Топчетата се пускат едно по едно, за да не се залепят. След като всичко уври разбитото яйце се разбърква с малко бульон и се прибавя в супата за застройка. По желание в супата може да се добави начупено на ситно фиде. Готовата супа се подправя с черен пипер и нарязан на дребно магданоз. Поднася се топла с прибавена към нея лъжица кисело мляко.
Най-четени
- 
Продукти за 8 порции: 8 големи узрели жълти ябълки, 1 чаена чаша смлени орехи, 1/2 чаша смлени шам фъстъци, 4 супени лъжици мед, 1 супена ...
вторник, 24 април 2012 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)



 
 
