Продукти за четири порции: 160 г телешко месо, 400 г бульон, 250 г цвекло, 250 г зеле, 50 г картофи, 80 г моркови, 20 г коренчета от магданоз, 45 г лук, 2 скилидки чесън, 10 г доматено пюре, 40 г олио, 15 г брашно, 1 г захар, 20 г сметана, сол, лимонов сок, магданоз, дафинов лист, копър.
Техника на приготвяне: Телешкото месо се вари до омекване, отстранява се от течността, а бульонът се прецежда. Цвеклото се нарязва на тънко, задушава се в мазнината заедно с доматеното пюре и се прибавя в бульона. Магданозените корени и лукът се нарязват и се запържват с брашно, след което се прибавят в бульона. Във врящата смес се пускат почистените и нарязани картофи, моркови, дафинов лист, малко копър, сол, зеле и парчетата телешко месо. Боршът се вари на тих огън до увиране. Подправя се с чесън счукан с малко магданоз. Боршът се поднася топъл, поръсен с нарязан на дребно магданоз и овкусен с лимонов сок и лъжичка сметана.
Най-четени
-
Продукти за 10 порции: 1 кг домати, 1кг патладжани, 1 кг чушки, 4 люти чушлета, 2 глави 4 глави чесън, 100 мл олио, 50 мл оцет, сол на вкус...
понеделник, 2 април 2012 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)