понеделник, 2 април 2012 г.

Руска салата

,
Продукти за четири порции: 250 г картофи, 100 г моркови, 100 г шунка, 50 г грах от консерва, 50 г кисели краставички, 40 г маслини, 40 г кисели ябълки, 15 г горчица, 15 г магданоз, 10 г сол, 1 кофичка майонеза (100 г, 20 г лимонов сок.
Техника на приготвяне: Картофите и морковите се почистват, сваряват до омекване и се нарязват на много дребни кубчета. Киселите краставички и ябълките се нарязват по същият начин и всичко това се размесва в голяма купа. Грахът се отцежда от течността и се прибавя. Последно се прибавя нарязаната на дребно шунка. Така приготвени към всички продукти се прибавя майонезата. Подправя се със сол, разбърканата в лимонов сок горчица и се гарнира с маслини.



0 коментара to “Руска салата”

Публикуване на коментар

 

Нашата кухня Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates