събота, 24 март 2012 г.

Пилешка крем супа

,
Продукти за една порция: 100 г сварено пилешко месо, 10 г краве масло, 5 г брашно, 30 г прясно мляко, 1/2 жълтък, сол, черен пипер, лимонов сок.
Техника на приготвяне: Свареното пилешко месо се пасира. Разрежда се със студения бульон, в който е вряло пилето. Брашното се запържва в маслото, добавя се част от супата, разбърква се и се връща обратно в тенджерата. Подсолява се на вкус. Добавя се свареният и пасиран жълтък. Супата се поднася топла, подправена с черен пипер и лимонов сок.



0 коментара to “Пилешка крем супа”

Публикуване на коментар

 

Нашата кухня Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates