Продукти за една порция: 100 г гъби, 10 г масло, 10 г брашно, сол, черен пипер, копър или магданоз. *
Техника на приготвяне: Гъбите се почистват и нарязват на дребно. Залива се с хладка вода, подсоляват се и се слагат да врят на тих огън. Взема се малко от бульона и в него се разтваря брашното. Получената каша се смесва с останалия бульон. Супата се оставя да се свари на тих огън. Към края се добавя маслото. По желание след сваляне на супата от огъня може да се добави и 40 г прясно мляко. Супата се поднася подправена със смлян черен пипер и нарязан на дребно магданоз или копър.
*Добавка от мен - може в супата да се приготви с кубче бульон Маги по избор.
Най-четени
-
Продукти за 10 порции: 1 кг домати, 1кг патладжани, 1 кг чушки, 4 люти чушлета, 2 глави 4 глави чесън, 100 мл олио, 50 мл оцет, сол на вкус...
събота, 24 март 2012 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)