Продукти за една порция: 140 г агнешко месо от гърдичките, няколко стръка пресен лук, магданоз, 2 г сол, 4-5 зърна черен пипер, лимон, 50 г ориз.
Техника на приготвяне: Агнешкото месо се измива и залива със студена вода. Вари се 1 и 1/2 час на умерен огън. Месото се изважда и полученият бульон се прецежда. Месото се нарязва и се връща в прецеденият бульон. Оставя се да поври още, като се отстранява образувалата се пяна. Добавят се нарязаният пресен лук и почистеният и измит ориз. Накрая се прибавя нарязаният на ситно магданоз. Супата се поднася подправена със смлян черен пипер и лимонов сок.
Най-четени
-
Продукти за 10 порции: 1 кг домати, 1кг патладжани, 1 кг чушки, 4 люти чушлета, 2 глави 4 глави чесън, 100 мл олио, 50 мл оцет, сол на вкус...
събота, 24 март 2012 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)