четвъртък, 29 март 2012 г.

Пудинг с картофи и шунка

,
Продукти за една порция: 150 г картофи, 20 г масло, 1 яйце, 40 г кисело мляко, 50 г шунка, 50 г кашкавал, сол, черен пипер.
Техника на приготвяне: Обелените картофи се варят в подсолена вода и след сваряване се пресоват. Към тях се прибавят разбитото масло, киселото мляко и жълтъците от яйцата. Белтъците отделно се разбиват на пяна и се прибавят към сместа.
Половината от получената смес се изсипва в намазан с масло огнеупорен съд. Отгоре се разстила нарязаната на дребно шунка, а върху нея се изсипва останалата част от пудинга. Пече се във фурната на 250 градуса. След опичане върху горещия пудинг се настъргва кашкавал и се поръсва със смлян черен пипер. Така пудингът става много вкусен.



0 коментара to “Пудинг с картофи и шунка”

Публикуване на коментар

 

Нашата кухня Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates