Продукти за една порция: 150 г картофи, 20 г масло, 1 яйце, 40 г кисело мляко, 50 г шунка, 50 г кашкавал, сол, черен пипер.
Техника на приготвяне: Обелените картофи се варят в подсолена вода и след сваряване се пресоват. Към тях се прибавят разбитото масло, киселото мляко и жълтъците от яйцата. Белтъците отделно се разбиват на пяна и се прибавят към сместа.
Половината от получената смес се изсипва в намазан с масло огнеупорен съд. Отгоре се разстила нарязаната на дребно шунка, а върху нея се изсипва останалата част от пудинга. Пече се във фурната на 250 градуса. След опичане върху горещия пудинг се настъргва кашкавал и се поръсва със смлян черен пипер. Така пудингът става много вкусен.
Най-четени
- 
Продукти за 8 порции: 8 големи узрели жълти ябълки, 1 чаена чаша смлени орехи, 1/2 чаша смлени шам фъстъци, 4 супени лъжици мед, 1 супена ...
четвъртък, 29 март 2012 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)



 
 
