Продукти за една порция: 100 г спанак, една филия бял хляб, 150 г прясно мляко, 20 г масло, 1 яйце, магданоз, 7 г брашно, черен пипер, ч глава стар лук, сос бешамел.
Техника на приготвяне: Хлябът се накисва в прясното мляко. Спанакът се измива добре и се нарязва на дребно. Лукът се почиства нарязва се на дребно също, запържва се и към него се прибавя спанакът. Когато се позадушат се прибавя напоеният в мляко хляб. Получената смес се разбърква добре и се маха от огъня. Прибавят се жълтъците един по един, като сместа се бърка енергично. Белтъците отделно се разбиват на сняг и се прибавят в сместа. Всичко това се овкусява със сол и черен пипер. Готовата вече смес се изсипва в намазана с масло и поръсена с брашно форма. Поставя се капак (добре ще е самата форма да е с капак). Пудингът се пече захлупен с капак на водна баня около час. Вече опечен пудингът се маха от формата и още топъл се поднася със сос бешамел.
Най-четени
-
Продукти за 10 порции: 1 кг домати, 1кг патладжани, 1 кг чушки, 4 люти чушлета, 2 глави 4 глави чесън, 100 мл олио, 50 мл оцет, сол на вкус...
четвъртък, 29 март 2012 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)