понеделник, 26 март 2012 г.

Зеленчукова крем супа

,
Продукти за една порция: 10 г моркови, 10 г керевиз, 40 г картофи, 40 г зеле, 20 г ряпа, 20 г стар лук, 10 г ориз, 10 г масло, 30 г прясно мляко, магданоз, сол.
Техника на приготвяне: Зеленчуците се задушават с малко масло. Заливат се с хладка вода. Когато уврят се прибавя оризът и се оставят да врят още 15 минути. Всичко това след увиране с пасира. Накрая се прибавят прясното мляко, сол и малка бучка прясно масло. По желание крем супата може да се сервира с хлебни кубети.



0 коментара to “Зеленчукова крем супа”

Публикуване на коментар

 

Нашата кухня Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates