Продукти за една порция: 1 яйце, 50 г червени домати, 100 г къдрава салата, 50 г пъпеш, 50 г прясно зеле, сол, лимонов сок, пудра захар, 50 г сметана.
Техника на приготвяне: Доматите се измиват и нарязват във форма по желание, пъпешът се обелва и нарязва на малки парчета, зелето и салатата се накъсват на листа, като от зелето се отстраняват твърдите ръбове. Свареното яйце се нарязва на кръгчета. Салатата се подрежда по следният начин: Най-отдолу в чинията с поставят зелевите листа, върху тях листата от къдрава салата. Върху тях се слагат червените домати и пъпеша. Овкусява се със сол и лимонов сок и отгоре се залива с разбитата с малко пудра захар сметана. Салата се украсява с нарязаното на кръгчета яйце. По желание пудрата захар може да не се прибавя, а салатата да се поръси със смлян черен пипер.
Най-четени
-
Продукти за 10 порции: 1 кг домати, 1кг патладжани, 1 кг чушки, 4 люти чушлета, 2 глави 4 глави чесън, 100 мл олио, 50 мл оцет, сол на вкус...
понеделник, 26 март 2012 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)