Продукти за една порция: 140 г домати, 10 г ориз или фиде по желание, 1 чаена лъжичка захар, 10 г олио, 10 г стар лук, 1 чушка, сол, магданоз.
Техника на приготвяне: В подсолена кипяща вода се слагат доматите нарязани на четири, лукът на две, почистена от семките чушка и олиото. Сваряват се до омекване. След това зеленчуците се изваждат от бульона и се претриват през гевгир за отстраняване на люспите. Полученото пюре се връща в бульона и се прибавят оризът или фидето и чаената лъжичка захар, която омекотява киселият вкус на доматите. При поднасяне супата се поръсва с нарязан на ситно магданоз и по желание се слага малка бучка краве масло.
Най-четени
-
Продукти за 10 порции: 1 кг домати, 1кг патладжани, 1 кг чушки, 4 люти чушлета, 2 глави 4 глави чесън, 100 мл олио, 50 мл оцет, сол на вкус...
неделя, 18 март 2012 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)