Продукти за една порция: 200 г бульон*, 40 г картофи, 10 г зелен фасул, 20 г спанак, 20 г домати, 15 г грах, 20 г зеле, 10 г моркови, 10 г лук, 5 г брашно, 40 г кисело мляко, 10 г масло, сол, черен пипер, магданоз.
Техника на приготвяне: Към бульона се прибавят нарязаните зеленчуци, първо твърдите, а после меките според необходимото за увиране време. Като се свари супата последно се прибавя нарязан на ситно магданоз и смлян черен пипер. Отделно киселото мляко се разбърква с брашното и към полученото се сипва малко от кипящият бульон. Разбърква се добре и се слага за малко да кипне. След кипване се прибавя към останалата супа. 
*За супата може да се използва както бульон получен от варене на месо, така и бульон на кубчета примерно Маги.
Най-четени
- 
Продукти за 8 порции: 8 големи узрели жълти ябълки, 1 чаена чаша смлени орехи, 1/2 чаша смлени шам фъстъци, 4 супени лъжици мед, 1 супена ...
неделя, 18 март 2012 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)



 
 
