четвъртък, 22 март 2012 г.

Супа от тиква

,
Продукти за една порция: 200 г бульон по избор, 20 г моркови, 20 г керевиз, сол, 20 г праз лук, 80 г тиква, 50 г прясно мляко, 1/2 яйце, 5 г брашно, 10 г краве масло.
Техника на приготвяне: Нарязаните на парчета моркови и керевиз се варят в бульона. Прибавя се праз лукът. Когато поуврят се добавя тиквата нарязана на кубчета. Подсолява се. Изчаква се да уври и тиквата. Прясното мляко се разбива с 1/2 яйце и се добавя в супата. Накрая в готовата супа се пуска малка бучка краве масло.


0 коментара to “Супа от тиква”

Публикуване на коментар

 

Нашата кухня Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates