Продукти за една порция: 100 г тиквички, 2-3 стръка пресен лук, 10 г мазнина, 10 г брашно, 40 г кисело мляко, 3 г сол, червен пипер, копър.
Техника на приготвяне: Измитите и обелени тиквички се нарязват на кубчета. Лукът се нарязва на дълго и тънко, а копърът на ситно. В тиган се слага мазнината да се загрее, добавят се лукът и брашното. Когато лукът се позапържи се добавят тиквичките и копърът. Сместа се подправя със сол и червен пипер. Когато всичко се позапържи се долива с хладка вода. Супата ври на тих огън до омекване на тиквичките. Преди поднасян в топлата супа се добавя кисело мляко и се поръсва със ситно нарязан копър.
Най-четени
-
Продукти за 10 порции: 1 кг домати, 1кг патладжани, 1 кг чушки, 4 люти чушлета, 2 глави 4 глави чесън, 100 мл олио, 50 мл оцет, сол на вкус...
сряда, 21 март 2012 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)