Продукти за една порция: 130 г маруля, 1/2 яйце, 50 г червено цвекло, 10 г олио или зехтин, 2 г сол, 3 г оцет или лимонов сок.
Техника на приготвяне: Измитата маруля се накъсва на букетчета. Яйцето се сварява твърдо и се нарязва на кръгове. Върху всяко едно букетче се поставя колело от твърдо свареното яйце. Цвеклото се вари до омекване. Нарязва се с къдраво ножче и се нарежда между марулята. Подредената по този начин салата се наръсва със сол и се подправя с олиото (зехтин) и оцет (лимонов сок). Поднася се веднага след приготвяне.
Най-четени
-
Продукти за 10 порции: 1 кг домати, 1кг патладжани, 1 кг чушки, 4 люти чушлета, 2 глави 4 глави чесън, 100 мл олио, 50 мл оцет, сол на вкус...
четвъртък, 15 март 2012 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)