четвъртък, 15 март 2012 г.

Салата от маруля с яйце и червено цвекло

,
Продукти за една порция: 130 г маруля, 1/2 яйце, 50 г червено цвекло, 10 г олио или зехтин, 2 г сол, 3 г оцет или лимонов сок.
Техника на приготвяне: Измитата маруля се накъсва на букетчета. Яйцето се сварява твърдо и се нарязва на кръгове. Върху всяко едно букетче се поставя колело от твърдо свареното яйце. Цвеклото се вари до омекване. Нарязва се с къдраво ножче и се нарежда между марулята. Подредената по този начин салата се наръсва със сол и се подправя с олиото (зехтин) и оцет (лимонов сок). Поднася се веднага след приготвяне.



0 коментара to “Салата от маруля с яйце и червено цвекло”

Публикуване на коментар

 

Нашата кухня Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates