Продукти за една порция: 130 г къдрава салата, 20 г пресен лук, 10 г олио или зехтин, 1 г сол, 3 г оцет или лимонов сок, 1/2 скилидка чесън.
Техника на приготвяне: Къдравата салата се отличава от обикновената маруля с това, че е по-хрускава и по-трайна. От листата на измитата салата се отстраняват ръбовете на дебелите листа. Листата се нарязват на тънко и дълго. Подправя се с олио или зехтин, оцет или лимонов сок и се посолява. Накрая се добавя счуканият чесън. Салатата може да се сервира в комбинация с други салатни зеленчуци, домати и др.
Най-четени
- 
Продукти за 8 порции: 8 големи узрели жълти ябълки, 1 чаена чаша смлени орехи, 1/2 чаша смлени шам фъстъци, 4 супени лъжици мед, 1 супена ...
четвъртък, 15 март 2012 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)



 
 
