Продукти за една порция: 130 г маруля, 1/2 яйце, 20 г пресен лук, 10 г растително масло, 2 г сол, 10 г лимон (оцет)
Техника на приготвяне: Измитата и нарязана на тънко маруля се разстила върху чиния. Върху нея се нарежда нарязано на колела твърдо сварено яйце. Нарязаният пресен лук се поставя отгоре на купчинка. Салатата се посолява на вкус и се залива с растителното масло (олио) и със сок от лимон или оцет според вкуса. Поднася се веднага.
Най-четени
-
Продукти за 10 порции: 1 кг домати, 1кг патладжани, 1 кг чушки, 4 люти чушлета, 2 глави 4 глави чесън, 100 мл олио, 50 мл оцет, сол на вкус...
събота, 10 март 2012 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)