понеделник, 10 септември 2012 г.

Свинско месо със сини сливи

,
Продукти за 6 порции: 1/2 кг свинско месо от бут или плешка, 1/2 кг сушени сини сливи, 3 едри моркова, 2 големи глави лук, 15-20 главички лук арпаджик, 3 домата, черен пипер на зърна, червен пипер, сол, олио, 1 чаена лъжичка захар.
Техника на приготвяне: Свинското месо се нарязва на кубчета и се задушава с малко вода и олио. Добавят се сините сливи и 10-15 зърна черен пипер, всичко се посолява и се залива с вода. Ври 45 минути до 1 час. После се добавят нарязаните на кръгчета моркови и обелените лукчета арпаджик. Слага се 1/2 лъжичка захар. Ври още 15 минути. Обелените и нарязани на дребно домати се прибавят накрая и се оставя всичко да кипне. След увиране ястието се запържва с малко олио и червен пипер.


Свинско месо със сини сливи





0 коментара to “Свинско месо със сини сливи”

Публикуване на коментар

 

Нашата кухня Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates