Продукти за четири порции: 300 г прясно зеле, 350 г грах, 240 г чушки, 100 г моркови, 100 г керевиз, 200 г спанак, 10 г магданоз, 80 г масло, 80 г сухари, 10 г сол, 50 г кашкавал, 250 г прясно мляко, 4 яйца.
Техника на приготвяне: Почистените и нарязани зеленчуци се задушават с 60 г масло, като в съда се слагат в ред според твърдостта им, за да омекнат равномерно. След като се задушат се поръсват със стрития сухар, който да поеме влагата. Сместа се разбърква добре с прясното мляко, след което се прибавят жълтъците и разбитите на пяна белтъци и се посолява. Готовата смес се разстила в намазана с масло форма и се пече на умерена фурна. Опечен върху пудинга се настъргва кашкавал. Поднася се топъл.
Най-четени
- 
Продукти за 8 порции: 8 големи узрели жълти ябълки, 1 чаена чаша смлени орехи, 1/2 чаша смлени шам фъстъци, 4 супени лъжици мед, 1 супена ...
вторник, 3 април 2012 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)



 
 
