Продукти за една порция: 60 г цвекло, 20 г моркови, 20 г керевиз (целина), 30 г тиквички, 30 г картофи, 80 г прясно зеле, 20 г зелен лук, 10 г масло, 3 г доматено пюре, 20 г прясно мляко, 30 г сметана или кисело мляко, 50 г гъби, сол, дафинов лист, черен пипер, лимонов сок.
Техника на приготвяне: Нарязаното на тънко цвекло и морковите се заливат със студена вода да се варят. Прибавят се почистените и нарязани на кубчета тиквички, целината и доматеното пюре. В последствие се прибавят нарязаните на дребно картофи, гъбите, зеленият лук, сол, дафинов лист и черен пипер. Всичко се вари до омекване. Накрая се добавя маслото и топлото прясно мляко. Боршът се застройва със сметана или с кисело мляко. Ако не е достатъчно кисел се добавя лимонов сок.
Най-четени
-
Продукти за 10 порции: 1 кг домати, 1кг патладжани, 1 кг чушки, 4 люти чушлета, 2 глави 4 глави чесън, 100 мл олио, 50 мл оцет, сол на вкус...
петък, 30 март 2012 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)