Продукти за една порция: 100 г лук, 10 г краве масло, 10 г брашно, 20 г сирене, 20 г кашкавал, 1 филийка хляб.
Техника на приготвяне: Лукът се нарязва на ситно и се запържва в маслото. Прибавя се брашното и когато добие златист цвят се залива с хладка вода. Подсолява се и се вари. Филийките хляб необходими за предвидените порции се препичат леко във фурната или микровълнова печка, намазват се с масло и се пекат отново до пожълтяване. Готовите опечени филийки се нареждат в супника и се поръсват с настърганите сирене и кашкавал, а отгоре се излива лучената супа. По желание в супата могат да се добавят свински пръжки.
Най-четени
-
Продукти за 10 порции: 1 кг домати, 1кг патладжани, 1 кг чушки, 4 люти чушлета, 2 глави 4 глави чесън, 100 мл олио, 50 мл оцет, сол на вкус...
четвъртък, 22 март 2012 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)