Продукти за една порция: 50 г маруля, 20 г моркови, 50 г домати, 30 г краставици, 20 г пресен лук, 20 г репички, 1/2 яйце, 10 г олио или зехтин, 1 г сол, 3 г оцет или лимонов сок, 40 г кисело мляко.
Техника на приготвяне: Зеленчуците се измиват добре. Марулята се нарязва на тънко и дълго и се поставя на кръгла купчинка в средата на чинията. Около нея се подреждат нарязаните на тънки кръгове домати, краставици, репички, моркови и нарязаният на дребно лук. Салатата се подправя със сол, олио или зехтин и оцет или лимонов сок на вкус. В отделен съд се поднася сос от разбърканото кисело мляко подправено със сол и малко олио или зехтин и лимонов сок. Поднася се веднага.
Най-четени
-
Продукти за 10 порции: 1 кг домати, 1кг патладжани, 1 кг чушки, 4 люти чушлета, 2 глави 4 глави чесън, 100 мл олио, 50 мл оцет, сол на вкус...
четвъртък, 15 март 2012 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)