четвъртък, 15 март 2012 г.

Салата Пролет

,
Продукти за една порция: 50 г маруля, 20 г моркови, 50 г домати, 30 г краставици, 20 г пресен лук, 20 г репички, 1/2 яйце, 10 г олио или зехтин, 1 г сол, 3 г оцет или лимонов сок, 40 г кисело мляко.
Техника на приготвяне: Зеленчуците се измиват добре. Марулята се нарязва на тънко и дълго и се поставя на кръгла купчинка в средата на чинията. Около нея се подреждат нарязаните на тънки кръгове домати, краставици, репички, моркови и нарязаният на дребно лук. Салатата се подправя със сол, олио или зехтин и оцет или лимонов сок на вкус. В отделен съд се поднася сос от разбърканото кисело мляко подправено със сол и малко олио или зехтин и лимонов сок. Поднася се веднага.



0 коментара to “Салата Пролет”

Публикуване на коментар

 

Нашата кухня Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates