Продукти за една порция: 130 г маруля, 20 г пресен лук, 40 репички, 10 г олио, сол и 3 г оцет.
Техника на приготвяне: Почистените и измити марулени листа се нарязват на дълго и тънко. Украсяват се с репички, от които с правят рози. За да се приготвят розите кората на добре измитите и почистени от коренчетата репички се реже на листенца от дъното към върха без да се отрязва напълно. Лукът се реже на дълго и тънко. Преди да се сервира салатата се поръсва със сол, олио и оцет и веднага се поднася. По този начин марулята запазва всичките си хранителни елементи.
Най-четени
-
Продукти за 10 порции: 1 кг домати, 1кг патладжани, 1 кг чушки, 4 люти чушлета, 2 глави 4 глави чесън, 100 мл олио, 50 мл оцет, сол на вкус...
петък, 9 март 2012 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)